Bota Historia

Seria e dokumentarëve për çështjen armene paraqet fakte historike

Instituti Turk i Historisë përgatiti në 5 gjuhë një seri dokumentarësht të shkurtër me 7 pjesë me temë “Çështja Armene”.

Në deklaratën e bërë me shkrim nga ky institucion bëhet e ditur se dokumentarët janë përgatitur nën titullin “Kryengritja, Terrori dhe Propaganda e Armenëve në Shtetin Osman” dhe ka si qëllim të informojë opinionin publik vendas dhe ndërkombëtar.

Nëntitujt e dokumentarëve të përgatitur në turqisht, anglisht, spanjisht, gjermanisht dhe frëngjisht janë si më poshtë; Pjesa e I: “1915, Terror dhe Kryengritje”, Pjesa e II: “1915, Deportimi dhe Lokalizimi (vendosja), Pjesa III: “Diaspora, Diplomacia dhe Propaganda”, Pjesa IV: “Asala: Zjarr dhe Gjak”, Pjesa V: “Dokumente të Falsifikuara dhe Realiteti, Pjesa VI: “Diplomaci pa Histori”, Pjesa VII: “Zjarri i Parë:1915, Mizoria Ndaj Popullit Mysliman”.

Në deklaratë bëhet e ditur se dokumentarët mund të ndiqen në adresën: http://www.ttk.gov.tr/guncel/ermeni-meselesi-hakkinda-yerli-ve-yabanci-kamuoyunu-bilgilendirmek-amaciyla-hazirlanan-belgesel/