Bota

SHBA akuzon gjigantin kinez të teknologjisë Huawei me mashtrim bankar e vjedhje të pronës intelektuale

SHBA ka akuzuar prodhuesin kinez Huawei të hënën per një numër krimesh në dy raste të veçanta. Një akuzë me 13 nenakuza përqendrohet në përpjekjet e dyshuara për të mashtruar autoritetet amerikane për të kryer biznes në Iran. Një tjetër pretendon se Huawei vodhi sekrete tregtare nga T-Mobile, duke u angazhuar në mashtrime financiare te teknologjise duke penguar drejtësinë. Çështja sillet rreth një teknologjie që imiton gishtat e njeriut dhe përdoret për të testuar smartfonët. Huawei ka thënë se të dy kompanitë i kanë zgjidhur mosmarrëveshjet e tyre në vitin 2017./ RT/ Gazeta Impakt