Bota

“SHBA dhe Cionistët duke konspiruar kundër Hizbullahut për të dobësuar mbështetjen e tij popullore”

Sekretari i Përgjithshëm i Lëvizjes së Rezistencës Libaneze ‘Hizbullah’ tha se autoritetet izraelite e kanë përshkruar grupin e tij si “një kërcënim strategjik” të regjimit të Tel Avivit, në një përpjekje për të mobilizuar mbështetje dhe provokuar komunitetin ndërkombëtar kundër tij.

Duke iu drejtuar mbështetësve të tij përmes një fjalim televiziv të transmetuar drejtpërdrejt nga kryeqyteti libanez, nga Bejruti të premten në mbrëmje, Sejjid Hassan Nasrallah tha se Shtetet e Bashkuara dhe regjimi Cionist (e Izraelit) janë komplote kundër Hizbullahut në një përpjekje për të dobësuar mbështetjen popullore për lëvizjen.

Ai theksoi se Hizbullahu ka qëndruar i vendosur përballë skemave hegjemoniste të SHBA dhe Izraelit për rajonin e Lindjes së Mesme.

“Shtetet e Bashkuara do të kishin ofruar Libanin jugor në Izrael nëse Hizbullahu nuk ekzistonte. Libani nuk është në një pozitë të dobët. Ne qëndrojmë për të drejtat tona lidhur me fermat Sheba’a, fshatin Kfarchouba si dhe pjesën veriore të fshatit Ghajar, “tha Nasrallah.

“Libani mund të ndalë regjimin sionist (nga Izraeli) nga plaçkitja e rezervave të saj të naftës dhe gazit,” shtoi sekretari i përgjithshëm i Hizbullahut, sipas Press TV.

Ai më tej theksoi se lëvizja e tij mbështet plotësisht çështjen palestineze dhe të drejtën palestineze për t’u kthyer në shtëpitë e tyre.

Nasrallahu gjithashtu u bëri thirrje njerëzve në mbarë botën që të jenë sa më shumë në tubimet e Ditës Ndërkombëtare të Kudsit.

Duke komentuar mbi konferencën e ardhshme të udhëhequr nga SHBA në Bahrejn muajin e ardhshëm, në mbështetje të propozimit të diskutueshëm presidentit amerikan Donald Trump për “paqe” midis regjimit izraelit dhe palestinezëve, e quajtur “Marrëveshjen e shekullit”, Nasrallah theksoi se nisma ka për qëllim likuidimin e çështjes palestineze.

Shefi i Hizbullahut vlerësoi gjithashtu qëndrimin e dijetarëve Bahrejnit, anëtarët e publikut, si dhe fraksioneve politike në Mbretërinë e Vogël e Gjirit Persik që kanë shprehur kundërshtimin e tyre të fortë për mbajtjen e konferencës së qershor 25-26 në Manama.

Në vende të tjera në fjalën e tij, Nasrallah tha se populli libanez refuzon zgjidhjen e përhershme të refugjatëve palestinezë në vend, duke theksuar se ky i fundit nuk duhet të heqë dorë nga e drejta për t’u kthyer në atdheun e tyre.

“Të gjithë popujt libanezë besojnë se duhet të bëhen përpjekje për t’u mundësuar refugjatëve sirianë të riatdhesohen. Megjithatë, këmbëngulja e Shteteve të Bashkuara dhe ofertat nga disa regjime rajonale reaksionare kanë parandaluar që sirianët e zhvendosur të kthehen në shtëpi. Shtetet e Gjirit Persik arabe kanë ngritur edhe Libanin për të shmangur procesin e kthimit përmes inkurajimit refugjatët sirianë të rrinin dhe frikësimin e tyre e kthimit në vendin e tyre “, shtoi shefi i Hizbullahut.

Burimi : IQNA / ML