Bota

SHBA porosit 600 milionë doza të vaksinës Covid-19 nga Pfizer!

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe kompania farmaceutike Pfizer dhe BioNThech kanë nënshkruar një marrëveshje për shpërndarjen e 600 milionë doza të para të vaksinës Covid-19, duke nisur nga dhjetorit dhe përgjatë gjithë 2021.

SHBA-të kanë blerë për 1,95 miliardë dollar për 100 milionë dozat e para, pasi vaksina e prodhuar nga Pfizer të marrë miratimin e Administratës për Ushqime dhe Ilaçe.

Amerikanët do të vaksiohen falas kundër koronavirusit./exit