Rajoni

SHBA publikon “listën e zezë” të politikanëve shqiptarë

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj nuk është politikani i vetëm që i është refuzuar viza dhe nuk ka mundur dot që të udhëtojë drejt SHBA-së.

Zyra Amerikane për Kontroll të Aseteve të Huaja, që funksionon në kuadër të Thesarit Amerikan, ka përditësuar listën e personave të cilëve u ndalohet hyrja në SHBA.

Në këtë listë vazhdon të mbetet emri i zëvendëskryeministrit të Kosovës, Fatmir Limaj, si person i padëshirueshëm në këtë shtet.

Veç tij, pjesë e kësaj liste janë edhe dy deputetë të kësaj legjislature, vëllai i kryeministrit, Daut Haradinaj nga AAK, si dhe Rexhep Selimi nga Vetëvendosje.

Ndërkaq, nuk mungojnë as emra kryetarësh të komunave, ku ndër ta është Ramiz Lladrovci, kryetar i Komunës së Drenasit, ish-kryetari i Komunës së Skenderajt, Sami Lushtaku, si dhe ish-deputetët e PDK-së, Azem Syla e Rrustem Mustafa.

Në këtë listë janë të përfshirë edhe emra të tjerë shqiptarësh të Maqedonisë.

Klan Kosova ka publikuar listën eplotë me emra që nuk u lejohet të udhëtojnë drejtë SHBA-ve.

Lista

Fatmir Limaj

Daut Haradinaj

Rexhep Selimi

Sami Lushtaku

Rrustem Mustafa

Azem Zyla

Ramiz Lladrovci

Emrush Xhemajli

Gafurr Elshani

Sabit Gashi

Skënder Habibi

Avdyl Jakupi

Ismet Kryeziu

Isak Musliu

Maliq Ndrecaj

Emrush Suma

Sami Ukshini

Muhamet Xhemajli

Haradin Bala

Besnik Kelmendi

Elvis Kelmendi

Liridon Kelmendi

Naser Kelmendi

Safet Durguti