Shqiperia

Sheshi i xhamllikut merr emrin e kriminelit të luftës Shimon Peres

Miqësia e hershme midis Shqipërisë dhe Izraelit duket se këtë herë ka vënë në zbatim një ngjarje aspak të këndëshme për të gjithë ne. Pas sheshit të terroristit Avni Rustemi, Tirana do të ketë dhe një tjetër shesh me emrin e një politikani kriminel. Sheshi në zonën e Xhamllikut do të mbajë emrin e kriminelit Shimon Peres. Peres është Presidenti i 9 i Izraelit, por ai nuk ka qenë izraelit që në lindje të tij.

Ai është i njohur në historinë e Lindjes së Mesme për masakrat kundër palestinezëve. Shimon Peresi jo vetëm që nuk u ndërshkua kurrë për krimet që ai dhe regjimi i tij bën kundër arabëve, por ka parë vetëm ngritje dhe respekt në Perëndim. Madje Peres ka fituar edhe Çmimin Nobel për Paqen në vitin 1994.

/Gazeta impakt/