Bota Shqiperia

Shkoi në Britani me kamion, shqiptarja burgoset pas transplantit të veshkës

Mandatory Credit: Photo by Georgie Gillard/ANL/REX/Shutterstock (5214953a) A General View Of University Hospital Of Wales Cardiff The Mail Launches An Investigation On The Health Care Of The Nhs In Wales. Many People Have Made Formal Complaints About The Service They Or Their Family Have Received. A General View Of University Hospital Of Wales Cardiff The Mail Launches An Investigation On The Health Care Of The Nhs In Wales. Many People Have Made Formal Complaints About The Service They Or Their Family Have Received.

Një grua shqiptare është burgosur për mashtrim, ndërsa kishte shkuar në Britani në anën e pasme të një kamioni.

Gjykata e Cardiff tha se Fatmira Tafa, 31 vjeç, kishte udhëtuar nëpër Evropë.

Dy vjet më vonë, Tafa pësoi probleme të veshkave dhe kreu një transplantim që kushtonte 72,469 £.

Ajo u burgos për 14 muaj pasi ka pranuar mashtrimin dhe kishte një kartë identiteti të rreme.

BBC shkruan se ajo kishte një kartë identiteti të një gruaje greke dhe mori përfitime si qytetar i BE-së teksa jetonte në Mbretërinë e Bashkuar.

Në tetor 2016 ajo kryer një transplantim të veshkave të NHS në Spitalin Universitar të Uellsit në Cardiff, por ajo nuk kishte të drejtë ligjore për t’u trajtuar si një shtetase shqiptare.

Identiteti i saj i vërtetë doli në dritë në një takim pasues në mars të vitit 2017, kur ajo u përball me një infermiere.

Avokati mbrojtës, Andrew Davies, tha se ajo po përballej me vdekjen nëse nuk do të kishte marrë vendimin për t’u operuar.

Tafa që atëherë ka bërë një kërkesë zyrtare në Zyrën e Shtëpisë për Azil, e cila është në pritje.

Gjyqtari Jeremy Jenkins tha: “E miratoj këtë dënim me një zemër të rëndë dhe nuk më pëlqen ta bëj këtë, por është dënimi i duhur për fyerjen tuaj”.