Rajoni

Shkupjanët gati të mobilizohen me ushtrinë turke: Jemi gati ashtu si siç kanë bërë gjyshërit tonë në Çanakkale (FOTO)

Lidhja e organizatave joqeveritare në Maqedoni – MATUSITEB i ka dhënë mbështetje të plotë dhe të pakushtëzuar operacionit “Dega e Ullirit” në rajonin Afrin të Sirisë.
Theksojmë se Turqia nuk ka për synim tokët të asnjë shteti, ndërsa operacioni në fjalë është filluar në kuadër të ligjit universal, vendimet e anti-terrorizmit të OKB-së dhe në kuadër të drejtave për vetëmbrojtje në Konventën e OKB-së”, deklaroi kryetar i Shoqatave joqeveritare turke në Maqedoni (MATUSITEB), Husrev Emin.

Nga MATUSITEB, shprehen se qëllimi i këtij operacioni është që të sigurohet siguria dhe stabiliteti në kufi dhe rajon, të neutralizohen terroristët të organizatave PKK/KCK/PZD-ZPG dhe DEASH, si dhe për të shpëtuar popullin e rajonit vëllezër dhe miq nga shtypja dhe persekutimi që kryhet nga ana e këtyre organizata terroriste.

“Në këtë periudhë të trazuar, duke e ditur se kjo çështje nuk është vetëm çështja e Turqisë, edhe ne si bashkatdhetarë nga Ballkani, ashtu siç kanë bërë gjyshërit tonë në Çanakkale, në Luftën Kombëtare, në Jemen dhe në luftrat të tjera, shprehim se edhe ne jemi të gatshëm të bëjmë atë që është e nevojshme”, tha Emin.
Nga MATUSITEB, shprehen se qëllimi i këtij operacioni është që të sigurohet siguria dhe stabiliteti në kufi dhe rajon, të neutralizohen terroristët të organizatave PKK/KCK/PZD-ZPG dhe DEASH, si dhe për të shpëtuar popullin e rajonit vëllezër dhe miq nga shtypja dhe persekutimi që kryhet nga ana e këtyre organizata terroriste.

“Në këtë periudhë të trazuar, duke e ditur se kjo çështje nuk është vetëm çështja e Turqisë, edhe ne si bashkatdhetarë nga Ballkani, ashtu siç kanë bërë gjyshërit tonë në Çanakkale, në Luftën Kombëtare, në Jemen dhe në luftrat të tjera, shprehim se edhe ne jemi të gatshëm të bëjmë atë që është e nevojshme”, tha Emin.