Bota

Shoqëria Islame në Teksasin Lindor do të mbajë Shtëpinë Vjetore të Hapur

Shtëpia e Hapur Vjetore e Shoqërisë Islamike në Teksasin e Lindjes do të mbahet në orën 6:30. E martë në xhami, 10631 Texas State Highway 64 East, Tyler.

Në këtë ngjarje, të pranishmit do të ftohen të mësojnë për bazat e Islamit dhe Ramazanit, të shohin se si myslimanët luten dhe adhurojnë dhe i bëjnë një grupi panelistësh pyetje rreth fesë.

Programi fillon në ora 15-të .

Anvar Khalifa, koordinator në terren për Shoqërinë Islame në Teksasin Lindor , tha se ngjarja ka ndihmuar në forcimin e marrëdhënieve midis komunitetit mysliman lokal dhe fqinjëve të tyre në Teksasin Lindor.

“Komuniteti nuk duhet të pyesë veten se kush jemi dhe çfarë po bëjmë, tha ai. “Ne jemi këtu për të qenë një fqinj i mirë dhe një qytetar i mirë.

“… Përfitimet për komunitetin mysliman janë se ne nuk jemi të izoluar dhe ne duam të jemi pjesë e komunitetit”, shtoi ai.

Programi do të fillojë me panelistët duke i dhënë turmës një hyrje të shkurtër në Islam dhe do të pasohet nga një diskutim i besimeve dhe praktikave të muslimanëve. Një bisedë e mënyrave se si muslimanët kontribuojnë në shoqëri dhe përmirësimin e jetës së të tjerëve do të ndiqen nga një sesion pyetjesh dhe përgjigjesh me turmën.

Rreth 400 vetë u paraqiten në ngjarjen e vitit të kaluar, ku anëtarët e audiencës bënin pyetje rreth përshëndetjeve të përshtatshme midis muslimanëve dhe jomuslimanëve, ndarjet brenda Islamit dhe më shumë.

Khalifa tha se kjo është një nga pjesët më të rëndësishme të programit dhe se rreth një orë do të ndahet për pyetjet.

Pas programit, do të kenë përpara iftarin e Ramazanit.

“Shpresa ime është që njerëzit të largohen me kujtime, me ndjenja të mira apo emocione të mira rreth muslimanëve në komunitetin e tyre”, tha Khalifa.

Burimi : cbs19.tv/ ML