Opinion

SHPRESOJM SE TURQIA DO TI TREGOJ SIONIZMIT VIJAT E KUQE !

Nga: Savash VELIU

Sot TURQIA është aftësuar të kap gjithandej të gjitha kontradiktet dhe fërkimet gjeopolitike dhe gjeostrategjike mes Fuqive të Mëdha në favor të saj. Është një mundësi reale për ta shfrytëzuar vakumet e krijuara ngrohtë-ftohtë si trend botëror që do udhëheq padyshim politikën rajonale dhe globalen si në Ekonomi, GjeoPolitik ashtu edhe Ushtarakisht duke i plotësuar mangësit e armatimit strategjik me hapa të shpejtuara të krijuar qëllimisht nga ‘’aleatët dashamirë’’ e paaftësuar për të mbrojtur sovranitetit territorial të saj.

Sot Turqia e Re në krye me Erdoganin arriti të bëj hapa marramendëse për 15 vite mbi lëmit e lart cekura sa vitale po aq edhe strategjike duke e rrumbullaksuar sovranitetin Nacional dhe interesat shtetërore që ia ngrriti buxhetin e saj nacional përmes punësimeve në arsimë dhe shkencë si dhe sektore tjerë vital zi në vend ashtu edhe jashtë.

Sot Turqia ka shtrirë krahët e saj në të katër anët e globit si politikisht, ekonomikisht poashtu edhe në kulturë ku nuk mungon humaniteti ndaj rajonit e posaçërisht mbi ballkanin osman. Nuk është e panjohur se Turqia gajloset mbi çdo frymim në ish territoret e popullatës osmane dhe jashtë osman duke u dal për zot fateve të tyre ku aty ngërthen bagazhin e një shteti dhe perandorie 1000 vjeçare pran çdo populli që i dhunohej jeta prej pushteteve të tyre politike dhe ushtarake. Prandaj është shumë me interes dhënia e shpresës gjithandej popujve të globit pa dalluar në etni, fe, dhe racë.

Këtë realitet e vërtetoj edhe kryeministri i Moldavisë, Vlad Filat kur u takua me Presidentin Turk Erdogan kur ia kërkoi shpatën e Sulltan Sulejmanit, dhe para se të puthte shpatën e tij ai tha: “Edhe pse na i pushtoj tokat tona, Sulltan Sulejmani nuk na e ndërroi fenë tonë, prandaj më lejoni t’ia puth shpatën”!

Kjo është madhështia e popullit turk kur vrapoi në ndihmë ndaj popullit molldavias duke e shpëtuar nga barbaria e Mbretit Vllad Drakulla në Transilvani që ishte frik e tmerr për bashkombasit e tij i cili në fund kapet nga osmanët dhe gunjohet në hunj.

Sot Turqia e zhvilluar dhe e ngritur ekonomikisht arriti shumë lartë të pushtoj edhe kaltërsinë e Gjithësisë galaktike me Satelitat më të sofistikuara ”GOKTURK 1 dhe 2”, derisa Qiejt i pushtoj me Avio-industrinë Ushtarake ‘’TAI’’, ndërsa Tokën me Autoblinda dhe Tanke. Detrat me Marinën Detare si Nëndetësat dhe Aeroplanmbajtësen që të arrij sot të prodhoj edhe Raketat balistike ”BORA-1” që godet caqet në radijus deri më 280 Km, me preteks të prodhoj edhe gjeneratën e re ”BORA-2” me rreze të gjata gjuajtëse të objektivave në hapësirë.

Sot Turqia shkon në zgjedhjet e parakohshme presidenciale dhe parlamentare që të ruaj trendin e ngritjes si faktor politik dhe ekonomik si në dekadën e fundit që qe e drejtuar drejt cakut 2023, ose drejt sovranitetit të plotë nacional!

Prandaj kjo zgjedhje do të ketë një ndikim rajonal dhe global që do rehatoj botën prej frustracioneve të krijuara nga sistemi mashtrues Bankier sionist që sundon botën dhe çdo pushtet bashkë me bankatë e tyre ‘nacionale’ të varura nga gjakpirësit të pamëshirshëm Rotchillds dhe Rockfeller. Dhe personi që njerëzit turk do të zgjedhin në këtë zgjedhje do ta kenë si ndikim në çështjet rajonale dhe globale drejt sistemit të rirenditjes multipolare.