Shqiperia

Shqipëria dhe Kosova mesazh vendeve të Ballkanit, 1167 ushtarakë dhe 147 mjete fillojnë stërvitjen e përbashkët

Ka përfunduar dje me suksese Ushtrimi fushor ndërkombëtar “Shqiponja6” i organizuar nga Forca e Sigurisë së Kosovës ku pjesëmarrës ishin edhe ushtritë e pesë shteteve tjera.

Ky ushtrim është mbajtur në Kastriot, Batllavë dhe Koliq.
Në Ushtrimin Fushor Ndërkombëtarë “Shqiponja 6” morën pjesë me njësi ushtarake; Garda Kombëtare e Ajovës nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Kroacia, Mbretëria e Bashkuar, Turqia, Maqedonia dhe Republika e Shqipërisë, kontingjentet e të cilave u atashuan në njësitë e FSK-së.Pastaj Policia e Kosovës, Agjencia për Menaxhimin e Emergjencave dhe Kryqi i Kuq i Kosovës, shkruan lajmi.net.

Në ushtrimin fushor ndërkombëtarë “Shqiponja 6’’ gjatë dy javëve sa zgjati ushtrimi morën pjesë; gjithsej 1167 ushtarak me mbi 147 automjete.

Lidhur me ecurinë e ushtrimit, e kënaqur është ndarë edhe ministri e Mbrojtjes e Shqipërisë.

“Stërvitja ‘Shqiponja6’ në Kosovë konfirmoi jo vetëm aftësitë dhe kapacitetet e Policisë sonë Ushtarake, prej vitesh të angazhuar në operacione brenda e jashtë vendit, por edhe të Forcës së Sigurisë së Kosovës, e cila tregoi se është e aftë për të marrë përgjegjësi të reja”, thekson ministria e Mbrojtjes e Shqipërisë.

32258104_1631108103591570_8055326504994734080_n 32266785_1803201993076657_2224061407354159104_n (1) 32271323_1631108053591575_7240794890840309760_n 32283732_1803201963076660_8319903486930059264_n (1) 32290016_1803202333076623_7139973716137476096_n 32326715_1803202259743297_313398008332943360_n 32359548_1803202076409982_3392424758204170240_n