Shqiperia

Shqipëria në valën e të nxehtit afrikan, kur pritet rënia e temperaturave

Shqipëria do të mbetet në periferi të valës së të nxehtit afrikan, njofton Meteoalb, valë që gjatë mesditave të kësaj fundjave, sjell temperatura mbi 30°C në 90% të territorit shqiptar.

Në zonat malore temperaturat maksimale variojnë nga 31 në juglindje deri 35°C zonat verilindore si Kukësi; në bregdet dhe zonat e ulëta temperaturat maksimale ngjiten në 35 – 36°C por në zona specifike pritet që temperaturat maksimale të ngjiten lehtësisht mbi 38°C.

Dita e hënë sjell rënie të ndjeshme të temperaturave, vlera të cilat janë lehtësisht mbi maksimumet tipike mujore dhe do të vijojnë me luhatje të lehta deri në mesjavën tjeter.