Sipas moshave, sa orë gjumë na duhen?

Gjumi është shumë i rëndësishëm për shëndetin mendor dhe fizik. Ai është gjithashtu një tregues për t’i bërë gjërat në mënyrën e duhur.

Por fatkeqësisht miliona njerëz vuajnë çdo natë nga pagjumësia. Ajo çka e bën akoma më keq është që shumica e problemeve të pagjumësisë nuk kurohen.

Ekspertët rekomandojnë orët që duhet të flini gjumë për kategori të ndryshme njerëzish.

– Për të sapolindurit(0-3 muajsh): 14-17 orë gjumi në ditë

-Foshnje(4-11 muajshe): 14-15 orë

-Të vegjël(12-35 muajsh): 12-14 orë

-Parashkollorë(3-6 vjeç): 11-13 orë

-Moshë shkollore(6-10 vjeç): 10-11 orë

-Adoleshentë(11-18 vjeç): 9 orë

-Të rritur: 8 orë

Për të moshuarit (mbi 65 vjeç) kanë nevojë të flenë gjumi veçanërisht natën.

Burimi: Zeenews/ trt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne