Bota

Siri: Qindra militante bejne kerkese për Amnisti të Qeverise Siriane në Qalamounin Lindor

Pothuajse një mijë militantë kanë kërkuar falje nga qeveria në  Qalamoun Lindor të martën pasi dorëzuan armët e tyre për ushtrinë siriane.
Një numër prej 1,078 terroristësh dhe anëtarëve të tyre të familjes u larguan nga Lindja e Qalamoun për ne rajone të tjera të mbajtura nga militantët në provincën Idlib nëpërmjet autostradës al-Rahibeh në 35 autobuza.

Ndërkohë, gati 1.000 militantë që kishin kërkuar më herët tërheqjen nga Ghouta Lindore në Siri Veriore ndryshuan vendimin dhe kërkuan që amnistia e qeverisë të qëndronte në provincën e Damaskut.

Raportet në terren thanë se terroristët më armiqësorë po i bëjnë presion anëtarëve të familjeve së tyre për t’u larguar nga Eastern Qalamoun.

Megjithatë, agjencia shtetërore e lajmeve e Sirisë raportoi se terroristët vazhdojnë të dorëzojnë armët e tyre të rënda dhe gjysmë të rënda, duke përfshirë raketat anti-tank të TOW-it të prodhuara nga SHBA, raketat kanadeze të udhëhequr, raketat anti-avionë, raketat RPG, makinat e Dushkës dhe armë të tjera për ushtrinë siriane.

Një burim ushtarak tha të hënën se një brigadë kryesore militante e lidhur me Ushtrinë e Lirë Siriane (FSA) po planifikonte të bashkohej me Ushtrinë Siriane pasi anëtarët e saj dorëzuan armët e tyre  forcave qeveritare te Damaskut në Eastern Qalamoun disa ditë më parë.

Burimi tha se Brigada e Ahmad Al-Abdou e FSA iu dorëzua ushtrisë siriane dhe ia dorëzoi armët e saj forcave qeveritare në qytetet Jayroud dhe al-Rahibeh javën e kaluar.

Për marrëveshjen e paqes të themeluar në Qalamounin Lindor, Brigada Ahmad al-Abdou u zotua të bashkohet me radhët e ushtrisë siriane dhe të luftojë armiqtë e tyre.