Bota

Sistemet raketore të Sirisë gati për të qëlluar

Agjencia ruse e lajmeve Sputnik bëri të ditur se sistemet raketore Rediot dhe Bastion të Sirisë janë pozicionuar në brigjet perëndimore të vendit dhe janë gati për ti bërë ballë ndonjë sulmi eventual të SHBA-ve.

”Rreziku më i madh për luftanijet amerikane në Mesdhe janë raketat e sistemit raketor Bastion, të cilat mund të godasin objektiva në distancën 300 km dhe që arrijnë shpejtësinë 750 metra për sekondë” shkruan Sputnik. Gjithashtu, forcat siriane posedojnë 19 sisteme raketore Rediot me rreze veprimi 270 km që arrijnë shpejtësinë 1600 km/h./ PT