Bota

Stadiumi në Dammam hap dyert për femrat saudite për herë të parë

Femrat saudite përgatiten të ndjekin ndeshjet e futbollit, pasi ndalimi i hyrjes në stadiumet u hoq.

‘Ne do të ngazëllojmë derisa fytët tanë të lëndohen’: gratë saudite festojnë në ndeshjen e futbollit në Rijad

Një stadium futbolli në Dammam, Arabia Saudite, do të hapë dyert e tij për femrat për herë të parë të shtunën.

Al-Ittifaq do të luajë me Al-Fateh në stadiumin Prince Mohammad bin Fahd në orën 6:05. Është e treta herë që gratë janë në gjendje të marrin pjesë pas heqjes së një ndalimi që më parë i pengonte ato të hyjnë në stadiumet e futbollit.

Vendimi që lejon femrat në stadiume u njoftua së pari më 29 tetor, një muaj pas një dekreti mbretëror historik që heq ndalimin e ngarjes së grave.

Për t’u përgatitur për ndryshimin, Mbretëria ka përcaktuar “seksione familjare” në stendat për gratë, të ndara nga barrierat nga turma vetëm meshkuj. Stadiumet gjithashtu janë pajisur me zonat e lutjes për femrat, banjot dhe zonat e duhanit, si dhe hyrjet dhe parkingjet e veçanta për spektatorët femra.

Ndeshja e parë që femrat morën pjesë ishte ndeshja Al-Ahli kundrejt Al-Batin të premten më 12 janar në Jeddah dhe e dyta ishte ndeshja Al-Hilal kundër Al-Ittihad që u zhvillua të shtunën më 13 janar në Riad.

Burimi : Arab News/ ML