Bota

Stambolli do të organizojë samitin “hallalli botëror”

(WHSI) dhe Organizata e Pestë e Bashkëpunimit Islamik (OIC) Halal Expo janë vendosur të fillojnë në Nëntor 23 në Stamboll, Turqi.

Ministrat dhe përfaqësuesit e 57 vendeve do të marrin pjesë në samitin dhe ekspozitën.

Stambolli do të organizojë ekspozitën Hallall, Samitin Hallall Botëror.

(WHSI) dhe Organizata e Pestë e Bashkëpunimit Islamik (OIC) Halal Expo kanë vendosur të fillojnë më 23 Nëntor 2017, në Stamboll, Turqi.

Ministrat dhe përfaqësuesit e 57 vendeve do të marrin pjesë në Samiti dhe Ekspozitë.

Pritet që nga më shumë se 80 vende të marrin pjesë më shumë se 7,500 njerëz dhe 150 firmat kryesore, institucionet dhe organizatat aktive në ushqimin hallal, turizmin islamik, financat islame, kozmetikë, mjekësi dhe farmaci.

Krerët e shteteve të një numri vendesh, përfshirë Somalinë, Pakistanin dhe Malajzinë, si dhe përfaqësues të organizatave ndërkombëtare si OIC, Banka Islamike për Zhvillim dhe Akademia Ndërkombëtare Islamike e Fikh-ut pritet të marrin pjesë në Samit.

Konferencat dhe punëtoritë në ekspozitë përfshijnë ngjarjet në “Financat Islame”, “Industria e Ushqimit Hallall”, “Turizmi Islamik”, “Haxhi dhe Umre”, “Mjekësia Hallall’ dhe “Jeta Islame dhe Tekstili Hallall”.

Samiti dhe ekspozita janë duke u përgatitur për të pritur firmat kryesore në industrinë hallall në bashkëpunim me Qendrën Islamike për Zhvillimin e Tregtisë dhe Institutin e Standardeve dhe Metrologjisë për Vendet Islamike dhe “Discover Events”, sipas faqes së internetit të WHSI.

Të dy programet do të zhvillohen në Qendrën Ndërkombëtare të Konventës dhe Ekspozimit Lutfi Kërrdar në Stamboll dhe do të vazhdojë deri më 25 nëntor 2017.

Burimi : Hurriyet Daily News/ ML