Bota

Studentët e SH.B.A-ve të interesuar për kulturën turke

Studentët amerikanë do të marrin pjesë për herë të parë në një program shkëmbimi kulturor në Turqi, të organizuar nga Instituti Yunus Emre (YEE), që organizatorët shpresojnë të nxisin një kuptim më të mirë të Turqisë.

“Unë pres që të mësoj gjuhën dhe ta bëj pjesë në karrierën time të ardhshme”, tha Alexandra Green, e cila diplomoi këto ditë në Universitetin e Kalifornisë, Irvine, dhe u zgjodh për udhëtim.

Entuziazmi i Gjelbër është lloji i eksitimit që Instituti Yunus Emre (YEE), dëshiron për programin. “Ne kemi për qëllim të ndërtojmë ura midis dy vendeve me këtë lloj aktiviteti”, tha drejtori i Halid Bulut, për Agjencinë Anadolu.

Halid Bulut tha se instituti ka pranuar qindra studentë nga e gjithë bota që nga viti 2009, por dërgimi i studentëve nga SHBA- që bëhet për herë të parë është edhe më emocionuese.

“Prania e Institutit Yunus Emre (YEE), në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nëpërmjet programeve kulturore dhe shkëmbimit është shumë e rëndësishme,” tha Cevik, duke shtuar se programi do të nxisë një interes në studimet turke, gjuhën e saj dhe ndihmën për të krijuar një kuptim më realist për Turqinë midis të rinjve amerikanë.

Katër studentë të tjerë nga Universiteti i Kalifornisë, Irvine, që ishin midis 12 të zgjedhurve për programin, u takuan në fillim të javës në Los Anxhelos për orientim me fakultetin universitar Dr. Senem Cevik dhe Zëvendës Konsullin e Konsullatës Turke Aylin Senyüz Eleveld.

Shtatë studentë nga universitetet e shtetit Michigan dhe Filadelfia do të marrin pjesë gjithashtu në udhëtimin një-mujor duke filluar nga 24 korriku.

Gjatë kohës së tyre në Turqi, studentët do të vizitojnë vendet historike dhe do të përjetojnë kulturën e saj ndërsa mësojnë gjuhën turke.

Programi do të përfundojë me një vizitë në rezidencën presidenciale dhe një festival në Stamboll.

Burimi : World Bulletin/ ML

OPINIONE