Bota

Sulm i shëmtuar ndaj ambasadës së Turqisë në Gjermani

4 sulmues që hodhën bomba tymi ndaj postës së policit përpara ambasadës turke në kryeqytetin Berlin, duke përfituar nga rënia e distancës së shikueshmërisë së policëve, hodhën 8 torba plot me bojë ndaj ndërtesës së ambasadës.

Ministri turk në Berlin kërkoi nga Ministria e Jashtme e Gjermanisë që sulmuesit të kapen dhe të nxirren menjëherë përpara drejtësisë.

Në të njëjtën kohë kërkoi edhe rritjen e numrit të policëve me detyrë për sigurinë e ambasadës./ trt