Etiketeagjerimi

Opinion

Mësuesja na e ‘prishi’ agjërimin!

nga Mexhid Yvejsi. Në vitin 1959, në klasën e 3-të fillore, gjithë klasa ishin marrë vesh që për Ramazan të agjërojmë të gjithë ditën e parë! Mësuesja kishte...

Opinion

Agjërimi me frymë dhe shpirt

Autor:Ibrahim Kalin Sot është fillimi i muajit të shenjtë të Ramazanit, gjatë të cilit myslimanët agjërojnë nga agimi deri në perëndim të diellit si një akt...

Kultura

Etika e agjërimit

Agjërimi ka disa etika që duhet të respektohen. Agjërues është ai person të cilit gjymtyrët e tij agjërojnë prej mëkateve dhe gjuha e tij prej gënjeshtre...

Opinion

Të fshehtat e agjërimit

Imam Gazali Falenderimet i takojnë vetëm Allahut që ka shfaqur dhuntinë e Tij të madhe mbi robërit e Vet, duke i shpëtuar ata nga trillet e shejtanit; i Cili...