Etiketearabe

Historia

EMRAT ME ORIGJINË ARABE NË SPANJË

Nga: Nexhat Ibrahimi Islami në Spanjë ishte i pranishëm për një kohë të gjatë (710-1492). Përkundër gjenocidit, etnocidit dhe urbicidit spanjoll-kishtar ndaj...

Kuriozitete

Fjalët arabe në gjuhën angleze

Gjuha angleze ka përvetësuar fjalë arabe gjatë shekujve. Shënimet e habitshme përfshijnë fjalën ‘xhar,’ dhe ‘serendipity, ‘përshtatur nga gjuha arabe dhe tani...

OPINIONE