EtiketeArlind Qori

Opinion Sociale

Sikur të kishim sindikata

Arlind Qori Këndvështrimi i Ramës për sindikalizmin është ai i më dogmatikut djathtist dhe shërbëtorit më besnik të kapitalit të madh: “Ne nuk kemi sindikata...

Intervista Shqiperia

Lufta jonë dhe lufta e tyre

/Arlind Qori/ Intervistë dhënë gazetares së “Ditës” Entela Resuli -Nesër ju keni lajmëruar një protestë dhe në postin që keni shpërndarë, shkruani “Kjo nuk...

Opinion

Kriza dhe shpresa

Nëse dhuna del jashtë kontrollit dhe merr karakterin e një zhakërie moderne, ku njerëzit u sulen edhe lagjeve me mure të larta të pasanikëve, bashkë me...

Opinion

Të varfrit si objekt dhe subjekt

/Arlind Qori/ Ideologjia e sunduesve i ka parë gjithnjë të varfrit si objekte herë të bezdisshme, herë të turpshme dhe herë të menaxhueshme. Prandaj ka shtruar...

Opinion

Fati i një qyqari

/Arlind Qori/ Edi Rama është i vjetër. Edhe i lodhur. I kapur nga oligarkët po e po, por kjo nuk përbën më lajm. Vjetërsia e tij lidhet me varfërinë e...

Opinion

Më keq se talebanët

/Arlind Qori/ Disa muaj përpara sulmeve të 11 shtatorit 2001, talebanët arritën të fitojnë vëmendjen e publikut botëror duke hedhur në erë statujat gjigande...

Opinion

Cila Amerikë?

Nëse abolicionistët argumentonin se ishte e vëtëkuptueshme që çdo njeri kishte lindur i lirë dhe i barabartë, pro-skllavistët mendonin se afro-amerikanët nuk...

Opinion

Ç’është oligarkia?

/Arlind Qori/ Në diskutimin e mbrëmshëm televiziv Samir Manja, i konsideruar gjerësisht si një prej oligarkëve të Shqipërisë, e mohoi të ishte i tillë. Disa...

Opinion

Po mua si pedagog ç’më duhet?

/Arlind Qori/ Doja t’i nisja këto radhë për të bindur kolegët që të merrnin pjesë në protestën e 24 janarit. Rrugës ndërrova mendje. Më saktë, u orvata ta...

Opinion

E reja e filmave të vjetër

Arlind Qori Të gjithë e dinë, edhe propozuesit e allasojtë, se filmat e kohës së socializmit (burokratiko-despotik) nuk kanë për t’u ndaluar. Duhet t’i mendosh...