EtiketeEvropa

Opinion

Evropa ka nevojë për FBI-në e saj

Nga Boris Pistorius “The Financial Times” Është e qartë se pandemia e Covid-19 është larg fundit të saj. Ndërsa pasojat shëndetësore, ekonomike dhe fiskale të...

Bota

Evropa vishet nga Turqia

Sipas të dhënave të Asamblesë së Eksportuesve të Turqisë (TIM), në krye të listës së këtyre eksporteve turke janë renditur shtetet evropiane. Vendin e parë në...

Bota Opinion

Po nëse BE-ja shpërbëhet?

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* E ardhmja e Bashkimit Evropian ka nisur të diskutohet seriozisht prej disa vitesh për shkak të vendimit të Britanisë së Madhe për t’u...

Opinion

Evropa si ideologji dhe utopi

/Arlind Qori/ Evropën e has kudo, jo vetëm kur bie fjala tek integrimi në Bashkimin Evropian. Ajo përdoret për të folur për lirinë, kapitalizmin, tregun...

Bota

Drejt një Europe jokristiane

Europa po shkon drejt dekristianizimit të saj. Alarmi që është ngritur shpesh në vende si Hollanda, apo Gjermania, sot ka prekur mbarë kontinentin, përveç...

Shqiperia

Shqipëria, Evropa dhe droga

Korridori ballkanik dominon drogën që hyn në Evropë nga Lindja dhe shqiptarët janë pjesë e bandave kriminale të trafikimit të drogës në shumë pjesë të Evropës...

Bota

Fashistët në Itali jane në avantazh

Në Itali populistët janë në avantazh. “Lega” e djathtë mund të jetë fituesja e zgjedhjeve. Kryetari i saj Matteo Salvini nxit tani kundër migrantëve për të...

Bota

Italia po humbet rininё

Rinia e Italisё pavarёsisht shifrave mё tё mira nё ekonomi po largohet gjithnjё e mё shumё nga vendi. Zgjedhjet parlamentare mё 4 mars japin pak shkas pёr...