EtiketeFaik Miftari

Opinion

Ritualet e reja okulte botërore

Av. Faik MIFTARI Mbajtja e maskave            Kriza e koronavirusit ka prodhuar  një ritual  gjigant nga fillimi gjer në fund, i ndarë në 4 rituale , çdo...

Opinion

Studjuesit, Mexhid Yvejsi nga Gjakova

 Nga: Av. Faik MIFTARI (Post mortum)            Lajmi për vdekjen e studiuesit dhe hulumtuesit Mexhid Yvejsi nga Gjakova më preku pa masë, pasi që humba një...

Opinion

Pro et contra vaksinës anti COVID-19

Av. Faik MIFTARI Po bëhet 1 vit nga paraqitja  e korona virusit COVID-19 në Vuhan të Kinës, i cili  u përhap gati në tërë globin tokësor. Pas një viti...

Opinion

Ramazani kaloi, xhemati dështoi

nga Faik Miftari. Në dy periudhat e kaluara kohore, 1989-1999 dhe 1999-2014, kemi pas një fluks të shtuar të prezencës së besimtarëve mysliman, të xhematit në...

Opinion

Profesorit, Qemajl Morina

nga Faik Miftari. Lajmin për vdekjen e profesorit, Mr. Qemajl Morina e mora së pari nëpërmjet rrjetit social të Facebookut nga shoku Mulaim Shehu i cili e...

Historia Kultura

Vakëfet e Mehmed Kukli beut

nga Faik Miftari. (Pjesa e tretë) Mehmet Kukli beu ishte një ushtarak i shquar osman i cili ka lënë gjurmë të të thellë gjatë shek. XVI-të jo vetëm në Prizren...

Opinion

Të votosh e të mos zgjidhesh

Faik Miftari (Pjesa e dytë) Në kuptim nenit 16 të Kushtetutës së Bashkësisë Islame të Kosovës: ”Pjesëtarët e Bashkësisë Islame janë besimtarë të fesë Islame...