EtiketeKudret Bülbül

Bota Opinion

“Politika kurde”

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Disa qarqe të caktuara  përdorin me këmbëngulje përkufizime të tilla si “lëvizja kurde” apo “politika kurde” për PKK-në dhe/ose...

Shkence Sociale

Media sociale?!

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Në epokën që po jetojmë, jemi duke u ballafaquar me një fenomen intensiv të medias sociale. Pasojat e krijuara nga media sociale, ku...

Bota Opinion

Tarrantizmi singalez

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Javën e re e nisëm me një sulm të ri terrorist. Këtë herë sulmi ndodhi në Sri-Lankë, një vend i Azisë jugore, fqinj me Indinë. Në...

Bota Opinion

Moro, drejt ditëve me diell

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Myslimanët Moro, që jetojnë në Ishullin Mindanao në jug të Filipineve janë njerëzit që jetojnë në një hapësirë gjeografike që mbase...

Bota Opinion

A u tradhtuan kurdët?

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, njoftoi edhe një tjetër herë se do të tërheqë trupat amerikane nga Siria...

Bota Opinion

Po nëse BE-ja shpërbëhet?

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* E ardhmja e Bashkimit Evropian ka nisur të diskutohet seriozisht prej disa vitesh për shkak të vendimit të Britanisë së Madhe për t’u...

Bota Opinion

Vallë rënia e Evropës?

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Në Francë dhe në disa vende evropiane kanë shpërthyer prej disa javësh protesta intensive të “Jelekëve të Verdhë”, të shoqëruara me...

Opinion

Orientalizimi i orientalizmit (Pjesa 2.)

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Në artikullin e javës së kaluar folëm për ndryshimin e formës së orientalizmit, pasi në të shkuarën hulumtuesit perëndimorë shkonin...

Opinion

Islami Evropian

nga Kudret Bulbul. Në Evropë po zhvillohet tashmë prej kohësh një debat intensiv mbi Islamin Evropian. Edhe pse ky është një debat kryesisht për myslimanët...

Opinion

Orientalizimi i orientalizmit

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Hulumtimet e studiuesve perëndimorë në lidhje me aspektet politike, shoqërore, kulturore, fetare, etnike, antropologjike dhe të tjera...

Opinion

Myslimanët e Indisë

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Teoricieni shoqëror, David Harvey, antropolog dhe gjeograf amerikan me famë botërore, në veprën e tij me titull “Gjendja e...

Bota Opinion

Masakrat në shkollat e Amerikës

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Një marshim i quajtur “Marsho për jetët tona” (MarchForOurLives), i cili nisi kohët e fundit në qytetet amerikane e më pas u përhap...

Bota Opinion

Koment – Kriza e Evropës

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Mendohuni për disa çaste! Si do të reagonte bota nëse 5 të krishterë apo hebrenj do të vriteshin duke u djegur në vendin ku ju jetoni...

Bota Opinion

Identitete të fragmentuara

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Ku e çojnë njerëzimin përkatësitë gjithnjë e më të fragmentuara? Kur shohim epokën dhe ngjarjet që po jetojmë, në mendje na vijnë...

Opinion

Nëse Jeruzalemi bie…?

nga Kudret Bylbyl. Jeruzalemi është qyteti i shenjtë i myslimanëve, të krishterëve dhe hebrenjve; kibleja e parë e besimtarëve të islamit… Ai është...

Bota Opinion Rajoni

Koment – Perspektiva e Stambollit

Autor: Prof. dr. Kudret Bülbül* Në dashtë Zoti, së bashku do të takohemi çdo javë në këtë hapësirë virtuale për të përshkuar një rrugë të gjatë. Shkrimi është...