EtiketeLindja e Mesme

Opinion

YALTA E RE APO KASAPHANE E RE.!?

Nga Savash VELIU Më habit propozimi i Putinit për një Jaltë të Re në prag të 75 vjetorit të Konferencës së Jaltës të tre fuqive të mëdha ‘’fituese’’ të Luftës...

Opinion

Duke lexuar Sun Tzu në Teheran

Nga: Alastair Crooke Irani nuk është bërë. Gjeneral Hajizadeh, Komandant i Forcës Hapësinore të IRGC, tha dje në një udhëzim se greva “ishte fillimi i...

Bota

Trump shton kërcënimet ndaj Iranit

Presidenti amerikan Donald Trump e paralajmëroi Iranin kundër “sulmeve ndaj objektivave të ShBA-së”, duke thënë se nëse Teherani zgjedh ta bëjë...

Bota

Lindja e Afërt në vitin 2019

Stratfori në ueb faqen e tij ka publikuar parashikimet e ngjarjeve gjeopolitike në botë për vitin 2019. Këtu do të cekim disa nga sosh. Irani Stratfori...

Opinion

Lindja e Mesme në perceptimin tonë

Agim Jakupi Bota, e tmerruar nga pamjet, Lindjen e Mesme të shndërruar në poligon ndërmjet fuqive botërore. Sot, epidemia e quajtur Al – Kaida ka emër...

Bota

Ekzistenca e DAESH-it në Ballkan

Kohët e fundit, në median gjermane, mund të hasni disa artikuj ku shkruhet në lidhje me përpjekjet e organizatës terroriste DAESH për të fituar anëtarë nga...

Opinion

Nëse Jeruzalemi bie…?

nga Kudret Bylbyl. Jeruzalemi është qyteti i shenjtë i myslimanëve, të krishterëve dhe hebrenjve; kibleja e parë e besimtarëve të islamit… Ai është...

Bota Opinion

Ka ardhur Koha e Fitoreve

nga Abdulbari Atvan Duke u përqëndruar tek deklaratat dhe intervistat që ka dhënë për televizionin el-Meyadin të Sekretarit të Përgjithshëm të Hizbullahut...