EtiketeOrganizata Politike

Opinion Shqiperia

Jo më shumë se 29 vite!

/Viki Çipi/ Kriza në të cilën ndodhet vendi, sulmet mes partive, situata parlamentare, farsa zgjedhore dhe pasiguria që ndjen populli i thjeshtë nuk janë diçka...

Intervista Shqiperia

Lufta jonë dhe lufta e tyre

/Arlind Qori/ Intervistë dhënë gazetares së “Ditës” Entela Resuli -Nesër ju keni lajmëruar një protestë dhe në postin që keni shpërndarë, shkruani “Kjo nuk...

Opinion

Copëza jete në ditën e 1 Majit

Jani Marka U nisëm në grup për të biseduar me punëtorë e qytetarë rrugëve të Tiranës. Takuam fillimisht një studente të vitit të dytë në Fakultetin e...

Opinion

T’i japim imagjinatës pushtet!

/Klodi Leka/ Filozofi francez Luis Althusser thotë se ideologjia – ose me fjalë të thjeshta ideja sunduese mbi shoqërinë – nuk është fantazi e kulluar, por ka...

Opinion

Fati i një qyqari

/Arlind Qori/ Edi Rama është i vjetër. Edhe i lodhur. I kapur nga oligarkët po e po, por kjo nuk përbën më lajm. Vjetërsia e tij lidhet me varfërinë e...

Opinion Shqiperia

A po lind Tsipras-i shqiptar?!

Nga Hysni Gurra Në një situatë hipotetike: Nëse vota ime do të ishte përcaktuese dhe do kisha dy alternativa, rradikalët e majtë dhe ekstremistët e djathë, as...