EtiketePerspektiva Globale

Bota Opinion

A u tradhtuan kurdët?

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, njoftoi edhe një tjetër herë se do të tërheqë trupat amerikane nga Siria...

Bota Opinion

Po nëse BE-ja shpërbëhet?

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* E ardhmja e Bashkimit Evropian ka nisur të diskutohet seriozisht prej disa vitesh për shkak të vendimit të Britanisë së Madhe për t’u...

Bota Opinion

Vallë rënia e Evropës?

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Në Francë dhe në disa vende evropiane kanë shpërthyer prej disa javësh protesta intensive të “Jelekëve të Verdhë”, të shoqëruara me...

Opinion

Orientalizimi i orientalizmit (Pjesa 2.)

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Në artikullin e javës së kaluar folëm për ndryshimin e formës së orientalizmit, pasi në të shkuarën hulumtuesit perëndimorë shkonin...

Opinion

Islami Evropian

nga Kudret Bulbul. Në Evropë po zhvillohet tashmë prej kohësh një debat intensiv mbi Islamin Evropian. Edhe pse ky është një debat kryesisht për myslimanët...

Opinion

Orientalizimi i orientalizmit

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Hulumtimet e studiuesve perëndimorë në lidhje me aspektet politike, shoqërore, kulturore, fetare, etnike, antropologjike dhe të tjera...

Bota Opinion

Masakrat në shkollat e Amerikës

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Një marshim i quajtur “Marsho për jetët tona” (MarchForOurLives), i cili nisi kohët e fundit në qytetet amerikane e më pas u përhap...

Bota Opinion

Koment – Kriza e Evropës

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Mendohuni për disa çaste! Si do të reagonte bota nëse 5 të krishterë apo hebrenj do të vriteshin duke u djegur në vendin ku ju jetoni...