EtiketeProf. dr. Kudret BÜLBÜL

Opinion Rajoni

Emigrimet e Ballkanit

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Javën e shkuar, nën kujdesin dhe kryesimin e Kryetarit të Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë, Mustafa Shentop (Şentop), me...

Opinion

Kohët moderne dhe ramazani

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Programin po e filloj me një mallkim kinez “jetofsh në kohëra të çuditshme”. Nuk e di saktësisht se çfarë duan të thonë kinezët me...

Opinion

Shënime nga Uzbekistani (II)

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* “Pavarësisht se në shekullin e 15-të dhe të 16-të shënoi zhvillime gjigande në fusha të ndryshme si shkencë, arsim, kulturë e...

Bota Opinion

Shënime nga Uzbekistani (I)

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Kryetitulli mund të ishte edhe “Në gjurmët e qytetërimit të humbur”. Mbase do të ishte më i përshtatshëm. Por nuk mund të quhej...

Bota Opinion

A është NATO e pazëvendësueshme?

Brenda ose jashtë NATO-s, Turqia është një vend që mund ta gjejë gjithmonë rrugën e saj.   Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Në disa deklarata të kohëve të fundit...

Opinion

Gjenocidi në Ruanda

Prof. Dr. Kudret Bulbul Sipas Konventës së OKB-së për Parandalimin dhe Ndëshkimin e Krimit të Gjenocidit (1948) çdo lloj akti që kryhet me qëllim për të...

Bota Opinion

Kashmir, dhimbje që nuk shter

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Këtë javë, pas 20 vjetësh, dy fuqi zotëruese të armëve bërthamore, India dhe Pakistani, u përballën përsëri me njëra-tjetrën. Pas...

Bota Opinion

SHBA, “quo vadis”?

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Kohët e fundit jemi përqendruar gati të gjithë te kriza ndërmjet dy aleateve si Turqia dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës...