Emisioni IMPAKT

Takimet e Dr. Olsi Jazexhi me ujgurët e Turqisë

 

Në videon me sipër Dr. Olsi Jazexhi tregon mbi situatën e ujgurëve në Turkistan në Kinë, masat represive që Kina ka ndërmarrë kundër Islamit dhe muslimanëve; dhe sesi Kina përdor dhunë të organizuar shtetërore për të zhdukur Islamin dhe kthyer muslimanet turq në kineze.

Ai tregon edhe për viziten e tij në Turqi dhe eksperiencen që ka patur me komunitetin ujgur të Turqisë. Ai tregon sesi në Kinë është e ndaluar të mësosh Kuranin, të praktikosh Islamin nese je nën 18 vjec, të besosh në Kader apo në fat, të besosh në hallall dhe te refuzosh haramin, dhe sesi Islami konsiderohet si terrorizem dhe semundje mendore.

OPINIONE

INTERVISTA