Bota Rajoni

Takohen tre presidentët, Vuçiç, Erdogan dhe Izetbegoviç

Pas politikave në Siri, presidenti turk, Reçep Tayyip Erdogan, hedh sytë edhe në Ballkan me një nismë diplomatike tripalëshe. Mediat serbe raportojnë për një takim tresh në Stamboll mes tij dhe presidentit serb, Aleksandër Vuçiç dhe atij boshnjak, Bakir Izetbegoviç.

“Pritet që temë e takimit të jenë marrëdhëniet dhe bashkëpunimi në rajon, politika turke në ballkan dhe e ardhmja e autostradës Beograd-Sarajevë”, raporton B92.

Vuçiç takohet me Erdogan për herë të tretë brenda një viti, çka e vendos Serbinë në një pozitë të favorshme edhe nga perspektiva turke, njësosj sikurse nga ajo europiane që e sheh Beogradin si vendin kryesor të zhvillimeve gjeopolitike ballkanike.