Shqiperia

“Të mos bëhemi mendjelehtë dhe të na marrin lirinë”, Meta mesazh shqiptarëve në ditën e Dëshmorëve. Ka një thirrje dhe për të rinjtë

“Kjo është dita e dëshmorëve, e heronjve, e martirëve që sakrifikuan gjithçka për lirinë dhe pavarsinë. Ata na ftojnë me sakrificën e tyre më sublime që mos të bëhemi mendjelehtë dhe të na marrin lirinë dhe pavarësinë”.

Ky ka qenë mesazhi i qartë i presidentit Ilir Meta në kuadër të 5 Majit, Ditës së Dëshmorëve. Në një prononconim për mediat kreu i Shtetit bëri apel që të rinjtë të edukohen përmes librave në lidhje me kontributin e çmuar të Luftës Nacional Cclirimtare dhe të heronjve tanë që ranë dëshmorë për atdheun.

“Nuk mund të mos respektoja prezencën tuaj sot në këtë 5 Maj krejt të veçantë si asnjë herë tjetër, për shkak të pandemisë dhe kufizimeve. Kjo na ka bërë të pamundur që të shkëmbejmë nga afër përshëndetje me familjet e dëshmoreve, me veteranët. I përshëndes prej këtu, ku prehen figura të shquar të luftës nacional çlirimtare. Kjo është dita për Atdheun, për lirinë dhe pavarësinë e Shqipërisë. Kjo është ditë kur ata na ftojne në sakrificën sublime dhe mos të bëhemi mendjelehtë. Kjo është dita e dëshmorëve, e heronjve, e martirëve që sakrifikuan gjithçka për lirinë dhe pavarësinë, të cilët na ftojnë me sakrificën e tyre më sublime që mos të bëhemi mendjelehtë dhe te marrim lirinë dhe pavarësinë si të dhëna përgjithmonë. Ndaj edhe një herë sot dua të apeloj që t’i kushtohet një vëmendje e madhe edukimit të të rinjve me luftën e LANC. Do ishte mirë që t’i kushtonim vëmendje procesit të edukimit dhe mësimdhënies”, tha Meta./BW

OPINIONE