Bota

Të premten e ardhshme pritet konfrontim i ashpër në zonat kufitare të Rripit të Gazës

Grupet kombëtare dhe islamike në Ramallah dhe Baira njoftuan të premten ditën e intensifikimit të konfrontimit me pushtuesit sionistë në zonat kufitare të Rripit të Gazës në territoret e pushtuara të vitit 1948.

Grupet kombëtare dhe islamike theksuan në një deklaratë të dielën se, për të mbështetur të ardhmen e popullit palestinez dhe të drejtat e tij kombëtare dhe për t’u përballur me të gjitha zgjidhjet rajonale dhe formimin e një shteti të pavarur, duhet një unifikim midis popullit palestinez. Duke iu referuar rëndësisë së vendosjes së komiteteve të fshatrave dhe vendbanimeve kundër okupimeve të kolonëve sionistë, grupet palestineze kërkuan një mbledhje javore në zyrat e KNKK-së për të mbështetur të burgosurit palestinezë në burgjet e regjimit sionist./ PT