Shqiperia Sociale

Të rinjtë shqiptarë nuk shohin perspektivë në vend

Shqipëria nuk është në luftë, e sunduar nga një regjim autoritar, ose e goditur nga fatkeqësisht natyre, megjithatë të rinjtë e saj po largohet, kryesisht për arsye ekonomike, raporton “Yahoo”.

Frustrimi me mungesën e mundësive në vend, u shfaq në protesta masive të studentëve që filluan në dhjetor, duke bërë thirrje për një rishikim të sistemit arsimor.

Të rinjtë shprehen të pakënaqur me gjendjen në vend dhe mundësitë e pakta që u ofron për të studiuar, jetuar dhe punuar.

Ata thonë se nëse ke ‘të njofshëm’ ose nuk jep para, vështirë se do të gjesh punë.

OPINIONE