Bota Uncategorized

Thahet uji, shikoni ‘anën tjetër’ të Venecias

Gjate procesit të ngrohjes globale dhe shkrirjes së akullnajave thuhet se niveli i deteve do të rritet dhe disa qytete të botës mendohet te permbyten. Këto ditë ditë në Venecia ka ndodhur një fenomen krejt i  kundërt me këtë teori.

Kanalet e famshme ujore të Venecias janë tharë, duke bërë që gondolat të mbesin të parkuara në fund të kanaleve. Aty ka mbetur vetëm baltë.

Kjo është një gjendje kaosi për këtë qytet, që përsa i përket atraksioneve turistike, preferohet nga vizituesit edhe xhiroja mes ndërtesa të vjetra që duket sikur pluskojnë mbi ujë.

Kjo gjendje raportohet të jetë krijurar pasi deti u tërhoq pas rreshjeve.