Shqiperia

Thumana e zbrazët, bilanci një muaj pas tërmetit tragjik

Një muaj më parë ku u shënuan 24 viktima shume prej tyre pjesëtarë të të njëjtave familje, Thumana është thuajse e zbrazët.

Abcnews.al shkruan se bilanci në Thumanë dhe në të gjithë Bashkinë Krujë është i rëndë, përqendruar në zonën e Thumanës dhe Bubqit.

Sipas Bashkisë Krujë janë 3040 shtëpi të dëmtuara, 1500 prej tyre janë shpallur të pabanueshme.

Gjithashtu 15 shkolla dhe kopshte, Komisariati i Krujës, një pjesë e godinës së spitalit të Krujës dhe Qendra Shëndetësore në Bubq, janë dëmtuar.

Ndërsa sa i përket strehimit të banorëve, 350 prej tyre janë strehuar përkohësisht në Lezhë, 170 janë strehuar në palestra dhe konviktin e Krujës ndërsa 581 banorë të Thumanës dhe Krujës janë ende në çadra edhe pse ka kaluar një 1 muaj nga tërmeti.

Bashkia ka marrë disa apartamente në kryeqytet pranë kthesës së Kamzës, por banorët e Krujës për shkak të largësisë dhe pamundësisë për të vazhduar punën nuk kanë pranuar të shkojnë.

Ende nuk ka një bilanc përfundimtar të godinave të dëmtuara./tpz