Bota

TSK u përball për herë të parë me ushtrinë siriane

U raportua se Alepo u detyrua të tërhiqet prapa pas ndërhyrjes së ushtrisë siriane në një konvoj të një ushtrie turke që po arrinte në zonën e al-Ays.

Sipas agjencisë së lajmeve Tasnim, një konvoj ushtarak i ushtrisë turke i përbërë nga rreth 100 automjete të blinduara dhe tanke mbrëmë filloi të shkone drejt jugut të Aleppo-s përmes kalimit kufitar Babu’l Heva.

Sipas lajmit që raportoi se konvojën që i përket ushtrisë turke e shoqëruan edhe automjetet që i përkasin militantëve anëtarë të grupit të armatosur të quajtur Ahrar Sham, kur i afrohej kodrave të al-Ays, konvoji u përball me zjarrin e ushtrisë siriane dhe u detyrua të terhiqet prapa në rajonin e al-Kanatir në fshatin jugor të Aleppo-s.

Nërkohë, avionët luftarak rus bombarduan zonën rreth fshatit el-Ays dhe terrenin e grupeve të armatosura rreth rrugës Aleppo-Sham, në jug-perëndim të Aleppo-s.

Llogaritë e mediave sociale që u përkisnin kryengritësve sirianë mbrëmë bënë publikimin e imazheve të konvojit ushtarak të Forcave të Armatosura Turke.

Nga ana tjetër, ushtria siriane dhe aleatët e saj vazhdojnë operacionet kundër grupeve të armatosura rreth aeroportit ushtarak Ebu Duhur në juglindje të Idlibit.

Është raportuar se ushtria siriane e cila ka arritur një fitore të rëndësishme në perëndim të aeroportit të Ebu Duhur, ka marrë nën kontroll qytetin Ebu Duhur dhe kodrën al-Azzu e cila ka rëndësi strategjike, si dhe qytetin Hafiya dhe kodrat e saj.

Burimet siriane kanë raportuar se ky operacion i ushtrisë siriane është nën kontrollin e plotë të qytetit të Ebu Duhurit, i cili përmban rreth 50 fshatra dhe qyteza.

U raportua se edhe avionët ushtarak rus kishin kryer operacione të gjera kundër grupeve të armatosura në rrugën që lidh qytetin e Ebu Duhurit me Han Shejhun në jug të Idlibit.

Burimi : Yakın Doğu Haber/ ml