Bota

Turqi: Ceremonia e Inaugurimit të Presidentit Rexhep Tajip Erdogan (Foto)

Në Ceremoninë e Inaugurimit të Presidentit të Turqisë, Recep Tayyip Erdogan marrin pjesë 22 presidentë, 28 kryeministra dhe kryeparlamentarë si dhe 6 sekretarë të përgjithshëm të organizatave ndërkombëtare.

Ceremonia zhvillohet në kompleksin presidencial dhe në mesin e pjesëmarrësve të ceremonisë janë edhe Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi dhe Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda yemin etmek üzere Meclise geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mecliste çiçeklerle karşılandı. ( Volkan Furuncu – Anadolu Ajansı )