Bota

Turqi-Irak: Së shpejti naftësjellës i ri, nafta e Kirkukut kurd drejt Turqisë

“Ministri i Naftës, Xhebar Luajbi njësive përkatëse në Ministri u ka dhënë direktivat e nevojshme për ndërtimin e një naftësjellësi të ri, i cili do të fillojë nga Beyci (i varur nga provinca Salahaddin) e do të zgjatet deri në Fishhabur dhe do të mbartë naftën e Kirkikut në Portin e Xhejhanit (në Mesdhe, Turqi), njofton zëdhënësi i Ministrisë së Naftës së Irakut, Asim Xhihad përmes një komunikate me shkrim.

Ky naftësjellës do të jetë alternativë e tubacionit të vjetër, i cili është dëmtuar për shkak të sulmeve terroriste, njofton Xhihad dhe bën të ditur se së shpejti do të ftohen në Ministri edhe kompanitë përkatëse.