Bota

Turqia neutralizon 6 terroristë të YPG/PKK-së në veri të Irakut

Ministria e Mbrojtjes e Republikës së Turqisë njoftoi se forcat turke kanë neutralizuar 6 terroristë të PKK/YPG-së në veri të Irakut.

Terroristët u zbuluan përmes aktiviteteve të zbulimit dhe mbikëqyrjes në rajonet Gara dhe Harkuk dhe u neutralizuan përmes operacioneve ajrore, njoftoi ministria në Twitter.

Autoritetet turke shpesh përdorin fjalën “neutralizim” në deklaratat e tyre që nënkupton se terroristët janë dorëzuar, janë vrarë ose janë kapur.

Në fushatën e saj terroriste më shumë se 30-vjeçare kundër Turqisë, PKK-ja e lisutar si një organizatë terroriste nga Turqia, SHBA dhe Bashkimi Evropian (BE), ka qenë përgjegjëse për vdekjen e mbi 40.000 njerëzve, përfshirë gra, fëmijë dhe foshnja./AA

OPINIONE