Bota

Turqia paralajmëroi vendet evropiane për aktet e dhunshme të PKK-së

Turqia i paralajmëroi vendet evropiane për aktet e dhunshme të organizatës separatiste terroriste PKK.

Në komunikatën me shkrim të lëshuar nga Ministria e Punëve të Jashtme thuhet se së bashku me fillimin e Operacionit “Burimi i Paqes” më 9 tetor në lindje të lumit Eufrat, demonstratat dhe aktet e dhunshme të elementëve të organizatës separatiste terroriste PKK vazhduan pavarësisht të gjitha paralajmërimeve të bëra autoriteteve në Evropë.

“Indiferenca ndaj sulmeve terroriste që synojnë vendet e punës, shtëpitë, xhamitë dhe misionet e komunitetit turk është e pajustifikueshme. Ne përsërisim pritjet tona nga vendet përkatëse për forcimin e masave të marra dhe për të treguar ndjeshmëri maksimale për të mbrojtur misionet tona diplomatike dhe konsullore, sigurinë e jetës dhe pronës së qytetarëve tanë dhe personelit jashtë vendit, dhe për të ruajtur interesat turke. Duhet të theksohet se ne do të ndjekim nga afër identifikimin, ndjekjen penale dhe dënimin e autorëve të këtyre sulmeve”, u tha në komunikatën e lëshuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Turqisë./trt

OPINIONE

INTERVISTA