Bota

Turqia përkujton viktimat e sulmit racist të vitit 1993 në Gjermani

Ministria e Jashtme u kërkon politikanëve dhe medias jashtë vendit që të luajnë rolet e tyre në parandalimin e sulmeve të tilla

Ministria e Jashtme të hënën përkujtoi viktimat e një sulmi racist të vitit 1993 në Gjermani që i la pesë të vdekur në një familje turke, duke i nxitur politikanët dhe mediat jashtë vendit që të luajnë rolet e tyre në parandalimin e sulmeve të tilla.

Më 29 maj 1993, katër persona të moshës nga 16 deri në 23 vjeç ia vendosën flakën shtëpisë së familjes Genc në qytetin gjerman Solingen, North Rhine-Westphalia, duke mbytur pesë vetë dhe duke plagosur 14 të tjerë.

Tre sulmues u dënuan me 10 vjet burgim ndërsa i dënuari tjetër u dënua me 15 vjet burgim.

Në një deklaratë me shkrim, ministria tha: “Edhe pse ka kaluar 24 vjet nga sulmi, pikëllimi i popullit turk është ende i freskët. Ne dëshirojmë mëshirën e Allahut ndaj tyre. ”

Ai tha se ksenofobia dhe Islamofobia janë në rritje, veçanërisht në Evropën Perëndimore. “Shpresojmë që tragjeditë si masakra në Solingen nuk do të ndodhin më.

“Në këtë kontekst, ne i bëjmë thirrje personaliteteve të shquara, veçanërisht politikanëve dhe përfaqësuesve të medias në vendet ku këto sulme shpesh ndodhin për të përdorur retorikën e thatë, në vend të dënimit dhe qëndrimit të drejtë, thuhet në deklaratë.

Burimi : World Bulletin/ ML

OPINIONE