Bota

Turqia shpëton 43 migrantë të parregullt në Egje

Turqia ka shpëtuar 43 migrantë të parregullt të shtyrë nga Roja bregdetare greke në Detin Egje, njoftuan sot burime të sigurisë.

Duke vepruar mbi atë se ekzistonte një varkë e bllokuar në brigjet e Madra-s në Dikili, Izmir në Egjeun e Turqisë, Rojet bregdetare turke filluan operacionin e kërkimit dhe shpëtuan migrantët.

Pas kontrolleve rutinore, ata iu përcollën autoriteteve provinciale të migracionit.

Turqia ka qenë një pikë kryesore tranziti për azilkërkuesit që synojnë të kalojnë në Evropë për të filluar një jetë të re, veçanërisht ata që arratisen nga lufta dhe persekutimi.

Turqia në fillim të këtij viti hapi portat e saj për migrantët e parregullt që kërkojnë të kalojnë në Evropë, duke akuzuar BE-në se nuk ka arritur t’i mbajë premtimet e saj nën marrëveshjen e migrantëve të vitit 2016.

Gjithashtu, Turqia ka hedhur poshtë praktikën e paligjshme të Greqisë të kthimit prapa të azilkërkuesve, duke thënë se përveç shkeljes së ligjit, rrezikon jetën e migrantëve të cenueshëm, përfshirë grave dhe fëmijëve./AA