Bota

Turqia zbulon rezerva shumë të mëdha gazi natyror

Ministri i Energjisë dhe burimeve natyrale, Fatih Dönmez, njoftoi se kanë zbuluar në periferi te qytetit Tekirdag, një qytet kufitar me Bullgarinë,  rezervat më të mëdha nëntokësore të gazit natyral.

Ministria thotë se depozita nëntokësore shtrihet për 25 kilometra katrorë dhe mund të përmbajë 150 miliardë metër kub gaz. Pusi ku u bë është në thellësi 1450 metra.

Lajmi gjeti një shtirje masive në mediat nacionale dhe në ato ndërkombëtare, madje pas lajmit me mijëra qytetar vizituan vendin. Minsitri Dönmez mendon se ky zbulim do të transformojë skenarët energjetike për Turqinë, dhe synon që të marrë rolin e prodhuesit fillestar.

Etiketa