Bota

Ura gjigande lidh Krimenë me Rusinë

Pavarësisht protestave të Ukrainës dhe të Perëndimit, që e quajnë të paligjshëm aneksimin e Krimesë nga ana e Rusisë, Moska vazhdon me planet e saj për integrimin e plotë të gadishullit si pjesë e Federatës Ruse.

E një ndër këto projekte është edhe ndërtimi i një ure gjigante me tre segmente në Ngushticën e Kerch-it me një gjatësi totale prej 19 kilometrash. Puna ka nisur prej kohësh dhe autoritetet ruse thonë se brenda 2018-tës do të përfundojë gjithë ura me një gjatësi totale prej 19 kilometrash. Puna ka nisur prej kohësh dhe autoritetet ruse thonë se brenda 2018 gjithçka do të jetë e përfunduar. Qëllimi është i qartë: integrimi sa më i plotë i Krimesë së aneksuar si pjesë e Rusisë, ndonëse ndërkombëtarisht nuk njihet. Moska thotë se ura nuk do të jetë pengesë për lundrimin e anijeve pasi do të ketë një lartësi prej 35 metrash, ndërsa kapaciteti do të jetë rreth 40 mijë automjete në ditë, përveç trenave që do të kalojnë aty. Autoritetet ruse thonë se realizimi i plotë i projektit do të kushtojë rreth 4 miliardë dollarë./ PT

OPINIONE

INTERVISTA