Shqiperia

Urdhri i heroit serbo-shqiptar i jepet kreut të BFIM-së maqedone

Tiranë – Vlerësohet me dekorimin e kalorësit serbo-shqiptar Skënderbe kreu i BFIM-së maqedone Sul Rexhepi. Vlerësimi me dekorimin e heroit të kryqit iu dorzua Mulla Rexhepit nga vetë Presidenti i Shipërisë Ilir Meta. Meta e falenderoi Mulla Rexhepin për punen e madhe që kishte bërë me qetësi dhe dashuri të madhe me myslimanët maqedonë duke promovuar vlerat demokratike, ato morale dhe angazhimin qytetar. Ky dekorim i cili i takonte vërtet me meritë Rexhepit si maqedonas që është, u prit me gëzim dhe entuziazëm të madh nga ai. Por ky vleresim i madh nuk është i pari për liderin shpirtëror fetar maqedonas. Ai vetem para pak kohësh u vlerësua me një tjetër vlerësim të madh nga presidenti amerikan Donald Trump. Megjithëse pati disa disa raportime në mediat maqedone se ky vleresim ishte një lajm i rremë, ai u hodh poshte menjëherë nga zyra e BFIM Maqedoni. Edhe pse ky dekorim ishte i dyti për të në vitin 2018, ndryshimi këtë radhë ishte vërtet i madh për vetë faktin se ishte një pritje zyrtare dhe tejet speciale. Në këtë ceremoni morën pjesë edhe shumë të ftuar nga kleri. Në fjalën që mbajti lideri shpirtëror i besimtarëve maqedonas Sulejman Rexhepi, u vlerësua mjaft figuara e serbo-shqiptarit Skënderbe. Aq shumë i gëzuar dhe impresionuar dukej Rexhepi saqë harroi të kujtojë edhe përmendë emrin Allah gjatë ceremonisë të kësaj pritje madhështore. Si përfundim Mulla Rexhepi, i cili e pëlqen bukën dhe ujin e shqiptar, e bekoi eventimentin në gjuhën shqipe.