Shqiperia

Ushtarakët shqiptarë të kthyer nga misionet paraqesin shenja posttraumatike

Ish-ushtarakët shqiptarë që kthehen nga misionet shpesh shfaqin shenja posttraumatike. Raste janë të shumta dhe nuk evidentohen.

Shteti në vend që t’u vijë në ndihmë i dërgon pranë familjeve të tyre. Numri i ushtarëve që vuajnë nga depresioni dhe sëmundje të tjera të shëndetit mendor janë në rritje.

Institucionet nuk po punojnë shumë në këtë drejtim. Ndërkohë familja është mbështetja e vetme për ta. Në videon e realizuar nga DW ju keni mundësi të informoheni më me detaje për këtë fenomen.

 

 

OPINIONE