Bota

Ushtarët turq parandaluan një sulm terrorist në Rasulayn të Sirisë

Ushtarët turq asgjësuan në mënyrë të kontrolluar një mjet shpërthyes të vendosur në një makinë në qytetin Rasulayn të Sirisë nga ana e terroristëve të PKK/YPG-së.

Sipas deklaratës së bërë nga Ministria e Mbrojtjes Kombëtare, terroristët e PKK/YPG-së ndaluan makinën e një qytetari sirianë në Rasulayn dhe vendosën një bombë.

Qytetari sirian me rastin e parë e raportoi këtë rast tek ushtarët turq. Ekipi i Zbulimit dhe Asgjësimit të Minave dhe Mjeteve Shpërthyese të Improvizuara e asgjësoi mjetin në mënyrë të kontrolluar. Në këtë mënyrë me asgjësimin e mjetit shpërthyes u prish plani për sulm i organizatës terroriste./trt

OPINIONE