Shqiperia

Vagabond: Shqipëria është vendmbërritja më e mirë turistike për 2018

Vagabond është revista më e madhe e Suedisë për udhëtime dhe ka listuar 35 destinacione në gjashtë kategori: vendet më të mira, qytetet më të mira, aventurën më të mirë, më të mirët e diellit dhe banjot, udhëtimet më të mira ushqimore dhe udhëtimin më të mirë buxhetor, ku Shqipëria renditet e para.

Lajmi është postuar në faqen e ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme, ku thuhet: “Shqipëria po promovohet nga mediat ndërkombëtare si një nga destinacionet më të mira turistike për vitin e ardhshëm 2018. Vendi është në krye të 35 destinacioneve për t’u vizituar në 2018, sipas Vagabond Beresta Editorial”.

Në artikullin kushtuar Shqipërisë thuhet se “Fituesi në kategorinë më të mirë është Shqipëria – një vend që së fundi ka qenë një ushqim i mire në botën e udhëtimit, pasi ajo ka gjithçka, nga majat e thyera malore deri te plazhet e artë mesdhetare”.

“Të dhënat zyrtare të Institutit të Statistikave (INSTAT) konfirmuan se numri i turistëve nga tregu evropian në 2016 vizitorët nga Suedia u rritën me 63 për qind”, citon Vagabond. (ATSH)