Bota

Vatikani mohon marrëveshjen e pajtimit me Arabinë Saudite për të ndërtuar kisha për të krishterët që jetojnë në vendin mysliman

Mediat e Lindjes së Mesme raportuan një marrëveshje midis Arabisë Saudite dhe Vatikanit. Vatikani tha se raporti i një marrëveshjeje për të ndërtuar kisha ishte ‘i rremë’

Raportet në mediat e Lindjes së Mesme pohuan se një marrëveshje historike ishte bërë me Kardinalin Jean-Louis Tauran (foto), por Vatikani e ka mohuar raportin

Vatikani ka mohuar një marrëveshje të tillë me Arabinë Saudite për të ndërtuar kisha për adhuruesit e krishterë në vendin arab.

Raportet në mediat e Lindjes së Mesme pohuan se një marrëveshje historike ishte bërë midis Kardinalit Jean-Louis Tauran dhe Muhammed bin Abdel Kerim Al-Issa të Lidhjes Botërore të Muslimanëve.

Por një zëdhënës i Vatikanit tha se raporti ishte ‘i rremë’.

Raportet e marrëveshjes së supozuar për të ndërtuar kisha u u publikuan në Egypt Independent.

Kardinali ka vizituar Arabinë Saudite këtë vit dhe ka takuar familjen mbretërore, duke i kërkuar vendit musliman të trajtojë në mënyrë të barabartë qytetarët e saj.

Nuk ka kisha të krishtera në Arabinë Saudite, vendi i vetëm në rajon pa asnjë kishë.

Burimi : Daily Mail/ ML